Екзотичні види взуття.

;

Шкіряне взуття завжди поза модою і поза часом. Незважаючи на розвиток технологій виготовлення замінників шкіри, натуральна шкіра не втрачає своїх позицій. За інших рівних умов більшість людей вважає за краще купувати взуття зі шкіри, вважаючи її більш якісною, носінням, красивою і довговічною. І ці висновки цілком обгрунтовані.

Найчастіше для виробництва взуття використовується теляча, свиняча і цапина шкіра, проте на взуттєвому ринку існує окремий сегмент, який заслуговує особливої розмови. Це взуття з екзотичних видів шкіри.

Сьогодні можна придбати собі не тільки чоботи зі шкіри акули, страуса, крокодила, ігуани або слона. Існує можливість навіть виготовити взуття з екзотичної шкіри на замовлення за індивідуальними мірками. Все, що для цього потрібно, це підготувати кругленьку суму. Проте навіть висока вартість взуття з екзотичної шкіри не відлякує охочих виглядати модно і оригінально.

Крокодиляча шкіра

Шкіра крокодила довговічніша, ніж звична нам теляча шкіра, проте вибираючи взуття з крокодилової шкіри, треба уточнювати, що саме продавець розуміє під крокодилом. Можливо, це шкіра алігатора, з не дуже рівним візерунком, пластинками неправильної форми. Зате вона прекрасно піддається фарбуванню. Якщо вона взята з живота алігатора, то буде більш м'якою і гладкою, а якщо зі спини - буде мати більш цікавим малюнком і фактурою. Шкіра кайманів, покрита ороговілими пластинами, вона швидко починає тріскатися на згині, а при фарбуванні на ній можуть виникнути зморшки.

Страусина шкіра

Взуття зі шкіри страуса може похвалитися видатними якостями. Шкіра страуса відрізняється високою міцністю і красою. Крім того, вона еластична і володіє м'якістю, якою ця шкіра зобов'язана високим вмістом натуральних олій. З цієї ж причини взуття зі шкіри страуса пружна, на ній не з'являються тріщини, вона не пересихає і добре відштовхує воду. Завдяки цим властивостям чоботи зі шкіри страуса відомі своєю зносостійкістю і довговічністю. Існує два різновиди шкіри страуса, яка використовується для виробництва взуття: шкіра з грудей і спини і шкіра з ніг. У першому випадку шкіра має унікальний візерунок, що нагадує розсип бульбашок. Шкіра з ніг страуса має лускатої фактурою.

Зміїна шкіра

Найчастіше для виготовлення взуття використовують шкіру пітона. Ця змія відома своїми значними розмірами, тому працювати з шкірою пітона легше, ніж зі шкірою дрібніших змій. Взуття зі шкіри пітона - одна з найкрасивіших. Зараз на шкіру при виробництві можна накласти будь-який малюнок, до того ж зміїна шкіра легко открашівается в будь-які, самі неймовірні кольори.

Шкіра ящірок

Для виготовлення взуття зазвичай використовують шкіру ігуан - досить великих ящірок, які можуть досягати двох метрів в довжину. Зовні їх шкіра нагадує шкіру крокодила - та ж пластинчаста фактура - тільки в зменшеному вигляді. Взуття зі шкіри ігуани досить міцна і м'яка. Вона відрізняється великою різноманітністю кольорів і можливістю виготовлення як в матовому, так і в глянсовому варіантах.

Шкіра кенгуру

Шкіра кенгуру в два рази тонше, ніж теляча, а це означає, що чоботи з неї буде значно легше. У той же час шкіра кенгуру значно міцніше, ніж стандартні для виробництва взуття види шкір. Поєднання легкості і міцності робить шкіру кенгуру однією з найбільш затребуваних на взуттєвому ринку. взуття зі шкіри кенгуру

Шкіра риб

Останнім часом шкіра риб набуває популярності серед любителів екзотики. взуття зі шкіри риби

Шкіра ската має незвичайну структуру, через яку здається розшитій бісером, і частіше використовується для створення аксесуарів, ніж цільних речей. Однак чоботи зі шкіри ската - цілком реальна річ. Взуття з такої шкіри нічого боятися. Вона має неймовірну міцність. Її дуже складно не тільки порвати, а й подряпати або проткнути. Навіть відкритий вогонь не представляє для неї особливої загрози.

Шагренева або акуляча шкіра - ніжна, шовковиста і приємна на дотик. Однак, незважаючи на м'якість, взуття зі шкіри акули здатна вразити свого господаря міцністю і довговічністю. Сучасна обробка дозволяє забарвити акулячу шкіру в будь-який колір, при цьому вона зберігає всі свої властивості.

Шкіра вугра вдвічі міцніше коров'ячої. Чоботи з такої шкіри довго служать, майже не стираються. У них гладка шовковиста поверхня, яку можна відполірувати до дзеркального блиску.взуття з вугря


Популярні публікації