Чоловіче класичне взуття: всі красені по ранжиру

; Сьогодні розповідь піде про класичні моделі чоловічого взуття. Це та "вічна класика", яка завжди в моді, тому що "поза модою".

Взуття Oxfords.

Oxfords - напівчеревики із закритою шнурівкою. Черевики із закритою шнурівкою шиються так, щоб дві сторони верху, що з'єднуються шнурком, вшиті під передню частину туфлі і, отже, змикаються поверх язичка, пришитого під шнурівкою. Черевики із закритою шнурівкою більш "офіційні", ніж напівчеревики з відкритою шнурівкою. Чорна модель "Оксфорд" є найбільшою офіційної моделлю в чоловічому взутті. Ці черевики добре виглядають і з костюмом у смужку, і з офіційними костюмами (на весіллях, прийомах і похоронах). Коричневі напівчеревики "Оксфорд" прекрасно поєднуються з костюмами з твіду і спортивними піджаками.


Взуття Derbys.

Derbys - напівчеревики з відкритою шнурівкою. Відкрита шнурівка означає, що бічні сторони нашиті поверх передньої частини. Туфлі, засновані на цьому принципі, в Англії називаються "блюхерс" на честь прусського маршала Блюхера, що переміг разом з Веллінгтоном в битві при Ватерлоо. Легенда свідчить, що солдати армії Блюхера носили чоботи з відкритою шнурівкою. Примітно, що в Німеччині такі напівчеревики називаються "дербі". Черевики "дербі" або "блюхерс" підходять будь-якому чоловіку, якщо тільки з професійних причин він не зобов'язаний носити "Оксфорд".

Взуття "Човники"

"Човники" - чоловічі туфлі, які легко надіваються. До цього типу взуття відносять і мокасини, і різноманітні типи "човників" на ранту. Таке взуття набагато менш офіційне, ніж напівчеревики зі шнурівкою. Вперше вони з'явилися в Америці в 30-і роки і відразу ж стали дуже популярні. Виявилося, що дуже багато чоловіків не люблять зав'язувати шнурки (а, може бути, тому виною гарячковий ритм життя в Америці 30-х рр.., Коли чоловіки, будучи не в ладах з законом, просто не мали часу, щоб возитися зі шнурками). А в спекотні літні дні безпідкладкові "човники" значно прохолодніше, ніж туфлі зі шнурками. Сьогодні "човники" стали класикою, але на офіційних заходах туфлі зі шнурівкою все-таки переважніше.

Взуття Loafer

Loafer - кращі з мокасин. Вперше мокасини Loafer з'явилися в 30-і рр.. минулого століття. І з тих пір модель практично не змінювалася. Випускається в чорному і червоно-коричневому варіантах. Після недовгої "усадки" безпідкладковий верх бере форму стопи і туфлі можна носити без шкарпеток. Loafer ще називають "човниками пенні", тому що в 50-і рр.. студенти найстаріших університетів Нової Англії мали звичай засовувати монетку "на щастя" за накладну полому на язичку. Ще одна назва - віджанс ", є спотвореним словом" норвезький ". Кажуть, що це взуття виготовляли норвезькі рибалки.

Взуття Monkstraps

Monkstraps - в перекладі з англійської "монаші ремені", через подібність пряжок з кріпленням на сандаліях ченців. Практичне взуття зі зручною застібкою. Але багато кому не подобається ця модель, тому що штани можуть чіплятися за пряжку або виступають язички. Тому, якщо ви вирішили зупинитися на туфлях Monkstraps, то до них підуть вузькі штани-дудочки, або трохи більш короткі (у порівнянні зі звичайними) штани.

Замшеві туфлі

Замшеві туфлі зазвичай випускаються в коричневому варіанті. Чорні замшеві туфлі - це, скоріше, виняток із правил. Коричневі замшеві туфлі носять з тією ж одягом, що й коричневі шкіряні. Їх не надівати в офіційних випадках: до ранкового і вечірнього костюма; їх НЕ НОСЯТЬ з смокінгом і фраком. Замшеві туфлі добре виглядають з костюмом (в сірих, синіх, зелених тонах), спортивним піджаком або блейзером).

Популярні публікації