Взуття в стилі унісекс.

;

Стиль унісекс, що з'явився в 60-70 роки ХХ століття, нерідко викликає діаметрально суперечливі характеристики. Хтось вважає, що цей стиль, стираючи зовнішні відмінності між статями, позбавляє людей індивідуальності, уніфікує і знеособлює. Жінки стають схожими на чоловіків не тільки зовні, а й психологічно - і навпаки, чоловіки набувають типово жіночі риси характеру. Але є й інша думка: стиль унісекс розкріпачує і звільняє, дозволяє не консервувати себе в загальноприйнятих рамках.

Стиль унісекс в даний час дещо здав позиції, але все ще досить популярний. І якщо парфуми, стрижки та біжутерія в цьому стилі зараз поступово стають атрибутами певних субкультур, то одяг та взуття унісекс отримують все більше поширення. Вони поєднуються з іншими стилями, дозволяючи кожній людині створювати свій власний неповторний і унікальний образ.

Взуття в стилі унісекс - це взуття, яке носять і чоловіки і жінки, взуття, яка не несе в своєму дизайні відмінностей, які вказували б на підлогу її власника.

У першу чергу до стилю унісекс належать спортивні види взуття: кросівки і кеди. Головна вимога до них - зручність і функціональність. У взутті унісекс завжди комфортно нозі, вона не заважає рухатися, бігати і стрибати. До речі, стиль унісекс зробив із спортивного взуття напівспортивну, тобто її почали носити і в повсякденному житті, а не тільки для занять спортом. Зараз ми можемо без проблем знайти в магазинах не тільки кросівки для бігу або гри в баскетбол, але і моделі, призначені для піших прогулянок на природі або за містом. І це теж - взуття в стилі унісекс.

Інший варіант взуття унісекс не має відношення до спорту. Важкі черевики на товстій плоскій підошві - взуття для походів, довгих піших переходів, здатне захистити від негативного впливу зовнішнього середовища, будь то кам'янистий грунт або укус змії. Зрозуміло, в умовах міста і під впливом моди таке взуття унісекс стали легше, з'явилися різні їх модифікації, проте загальний силует зберігся - досить громіздкий, важкий, грубуватий.

Взуття унісекс практичне довговічне, зручне, функціональне. Воно добре для людей, які проводять багато часу на ногах, багато рухаються, ходять пішки. Однак для того, щоб слідувати стилю унісекс, необхідно володіти певними рисами характеру. Цей стиль підходить незакомплексованою, активним і енергійним, товариським і легким на підйом. Тобто вміти виражати себе іншими способами, окрім як через зовнішність.

Популярні публікації