Класичні моделі чоловічого взуття

; Сьогодні ми розповімо вам про класичні моделі чоловічого взуття. Це та "вічна класика", яка завжди в моді, тому що "поза моди".

Oxfords

Oxfords - напівчеревики із закритою шнурівкою. Напівчеревики із закритою шнурівкою шиють так, щоб дві сторони верха, з'єднуємо шнурків, вшити під передню частину туфлі і, отже, змикаються поверх язичком, прішітого під шнурівки. Напівчеревики із закритою шнурівкою більш "офіційно", ніж напівчеревики з відкритою шнурівка. Чорна модель "Оксфорд" є офіційною моделлю в чоловічого взуття. Ці черевики добре виглядають і з костюмом у смужку, і з офіційними костюмами (на весіллях, прийомах і похоронах). Коричневі напівчеревики "Оксфорд" прекрасно поєднуються з костюмами з твід і спортивними піджака.

Derbys
Derbys - напівчеревики з відкритою шнурівкою. Відкрита шнурівка означає, що бічні сторони полуботінок нашіти поверх передньої частини. Туфлі, засновані на цьому принципі, в Англії називаються "блюхерс" на честь пруського маршала Блюхера, що переміг разом з Веллінгтон в битві при Ватерлоо. Легенда говорить, що солдати армії Блюхера носили чоботи з відкритою шнурівка. Примітно, що в Німеччині такі напівчеревики
називаються "дербі". Напівчеревики "дербі" або "блюхерс" підходять будь-якому чоловікові, якщо тільки з професійних причин він не зобов'язаний носити "Оксфорд".

"Човники"
"Човники" - чоловічі туфлі, які легко надіваються. До цього типу взуття відносять і мокасини, і різноманітні типи "лодочек" на рант. Таке взуття набагато менш офіційна, ніж напівчеревики з шнурівка. Вперше вони з'явилися в Америці в 30-ті роки і відразу ж стали дуже популярними. Виявилося, що дуже багато хто чоловіки не люблять зав'язувати шнурки (а, може бути, тому виною гарячкові ритм життя в Америці 30-х рр.., Коли чоловіки, будучи не в ладах із законом, просто не мали часу, щоб
возитися зі шнурками). А в спекотні літні дні бесподкладочние "човники" значно прохолодніше, ніж туфлі зі шнурками. Сьогодні "човники" стали класикою, але на офіційних заходах туфлі зі шнурівка все-таки краще.

Loafer
Loafer - кращі з Мокасин. Вперше мокасини Loafer з'явилися в 30-ті рр.. минулого століття. І з тих пір модель практично не змінювалася. Випускається в чорному і червоно-коричневому варіантах. Після недовгої "усадки" бесподкладочний верх приймає форму стопи і туфлі можна носити без шкарпеток. Loafer ще називають "човники пенні", тому що в 50-ті рр.. студенти найстаріших університетів Нової Англії мали звичай засовывать монетку "на щастя" за накладну полому на язичком. Ще одна назва - віджанс ", є искаженном словом" норвезький ". Кажуть, що цю взуття виготовляли норвезькі рибалки між Путіним.

Monkstraps
Monkstraps - у перекладі з англійської "монаші ремені", з-за схожості пряжок з кріпленням на сандалій ченців. ъ Практична взуття зі зручною застібкою. Але багато хто не люблять цю модель, тому що штани можуть чіплятися за пряжку або виступають язичком. Тому, якщо ви вирішили зупинитися на туфлях Monkstraps, то до них підуть вузькі штани-дудочкі, або трохи більш короткі (у порівнянні зі звичайними) штани.

Замшевий туфлі
Замшевий туфлі зазвичай випускаються в коричневому варіанті. Чорні Замшевий туфлі - це, скоріше, виняток із правил. Коричневі Замшевий туфлі носять з тією ж одягом, що й коричневі шкіряні. Їх не надягає в офіційних випадках: до Ранок та вечір костюму; їх не носять зі смокінгів і фраком. Замшевий туфлі добре виглядають з костюмом (в сірих, синіх, зелених тонах), спортивним піджаком або Блейзера)

Популярні публікації