Догляд за взуттям

;

Для того щоб ваше взуття довго і надійно служила вам, особливо в умовах, коли вона часто піддається впливу дощу та снігу, необхідно належним чином доглядати за ним.
На жаль, при наявності величезного асортименту засобів для догляду за взуттям, покупець майже не доглядає за ним, не знає, коли і яке взуття носити.

При недбалому ставленні до взуття, особливо дорогою, її можна зіпсувати навіть у гарантійний термін. Тому необхідно правильно чистити взуття. Основне правило - чистка повинна проводитися регулярно. Купивши нове взуття, треба відразу нанести 3-4 шару просочувального речовини (крему, аерозолю), наносячи кожен новий шар після висихання попереднього. Взуття з верхом зі шкір екзотичних тварин (пітона, страуса і т.д.) слід чистити силіконової губкою, із замші або велюру - тільки спеціальною щіткою або препаратом в аерозольній упаковці, а з верхом із стрейчу - Шматочком поролону. Для шкіряного взуття ідеально підходять різні креми: жирний - для грубої шкіри, а емульсійний крем - для м'яких.

На кожен сезон бажано мати кілька пар взуття і по можливості чергувати їх носіння. Робити це потрібно для того, щоб взуття могло просохнути і "Відпочити" за добу. Правильний і дбайливий догляд за взуттям не тільки буде довго підтримувати її гарний зовнішній вигляд, але і допоможе уникнути виникнення дефектів невиробничого характеру.

1) Лак, шкіра і тканина:

У разі забруднення необхідно видалити бруд, вологою м'якою тканиною очистити поверхню взуття. Поверхню взуття не варто сильно терти, оскільки зовнішні волокна можуть бути пошкоджені і матеріал втратить свої якості і зовнішній вигляд. Потім рекомендуємо висушити природним шляхом.

2) Замша і Нубук:

У разі забруднення взуття висушити природним шляхом. Потім спеціальною щіткою видалити бруд і обробити спеціальним засобом для чищення замші. Поверхня взуття не варто сильно терти, оскільки зовнішні волокна можуть бути пошкоджені і матеріал втратить свої якості і зовнішній вигляд. Використовуючи засіб для чищення замші, ви надаєте взуття нову силу і красу.

3) Сушка:

Мокре взуття слід сушити при кімнатній температурі. Виключається сушка близько вогню, на батареї, на сонце, на нагрівальних приладах. Мокре взуття при сушінні туго набивається папером або у взуття вставляються спеціальні пристосування для збереження форми.

4) Обробка:

Для того щоб взуття тривалий час зберігало хороший зовнішній вигляд, не промокало і не втрачало форму, використовуйте спеціальні засоби по догляду за взуттям.

Популярні публікації